Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

ОГОЛОШЕННЯ!

24 Травня, 2022 р., 12:12
Бахмацький відділ Державної міграційної служби ( колишній паспортний стіл) з 24.05.2022 року відновлює роботу з надання адміністративних послуг:
23 Травня, 2022 р., 16:45
Бахмацьке управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області інформує Вас про те, що станом на 22 травня 2022 року на території Чернігівської області зареєстровано випадки захворювання на ботулізм. Ботулізм – це гостре інфекційне захворювання, яке виникає в результаті вживання продуктів, які містять отруйні речовини (токсини) що виробляють бактерії ботулізму. Ботулізм у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих правил, а саме уникати споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби, м’ясних та грибних консервів домашнього приготування. Збудники ботулізму досить поширені у природі та виявляються в кишечнику домашніх і диких тварин, водоплавних птахів, риб. Практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишечника тварин, птахів, риб, можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не можна виявити візуально. Захворіти харчовим ботулізмом можна в будь – якому віці. Харчовий ботулізм реєструється у вигляді поодиноких випадків та спалахів, при чому хворіють іноді не всі особи, що вживали інфікований продукт, це пов’язано з нерівномірністю, «гніздовим» характером розподілу ботулотоксину в твердому продукті. Найпоширеніші шляхи зараження: - в’ялена річкова риба домашнього приготування; - консерви домашнього приготування, копчена, в’ялена м’ясна і рибна продукція – особливо небезпечні; - ковбаси і копченості у вакуумній упаковці; - приготовлені на природі овочі у фользі ( спори збудників потрапляють через контакт з ґрунтом). Перші симптоми захворювання найчастіше виникають через 12-24 години після споживання зараженої їжі. Водночас, симптоми так само можуть виникнути раніше (уже через 2 години) або значно пізніше (4 доби і більше). Що важче захворювання, то коротший інкубаційний період. Симптоми ботулізму: - одна з найперших ознак - порушення гостроти зору ( двоїння предметів, туман, важкість читання, що пов’язано з паралічем очних м’язів); - сильна слабкість у всьому тілі, головний біль, запаморочення, безсоння; - сухість у роті, зміна тембру голосу, біль під час ковтання; - порушення дихання, відчуття нестачі повітря, тягар в грудній клітці, розвивається дихальна недостатність, що є причиною смерті при ботулізмі. Щоб вберегтися від ботулізму уникайте споживання: - в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби; - консервів домашнього виробництва; - м’ясних та грибних консервів; - продуктів, що зберігали та/або транспортували не належним чином, придбані на стихійних ринках; У випадку захворювання слід негайно звернутися до лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням. Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати. Здоров’я та життя людини це найвища цінність.
13 Травня, 2022 р., 10:20
        1. Військовозобов*язані офіцерського, старшинського, сержантського та рядового складу, які перебувають на військовому обліку в другому відділі Ніжинського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки і проживають на території Дмитрівської ОТГ повинні з*явитися  14 травня 2022 року в м. Бахмач, вулиця Шевченка, 38 для УТОЧНЕННЯ облікових даних, проходження медичної комісії та визначення призначення на період військового стану.
11 Травня, 2022 р., 09:50
До уваги мешканців та гостей громади!
09 Травня, 2022 р., 15:12
ПРО  РУХ ПРИМІСЬКОГО ПОТЯГА  БАХМАЧ- РОМНИ, РОМНИ- БАХМАЧ.
07 Квітня, 2022 р., 11:40
        Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на заміщення вакантної посади головного спеціаліста відділу освіти Дмитрівської селищної ради.                                      Вимоги до кандидатів: освіта вища, за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, досконале знання комп'ютерної техніки та вільне володіння державною мовою.                                                            Стаж роботи за фахом на службі в органах місцевого самоврядування або державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року чи стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше 3 років.                                           Конкурс проводиться на підставі іспиту. Документи приймаються протягом 30 календарних днів із дня опублікування оголошення. Довідки за телефоном (04635)45-2-47 або за адресою: смт.Дмитрівка, вул.Незалежності, 18, 2 й поверх, кабінет секретаря ради.
17 Лютого, 2022 р., 11:33
Про участь у регіональному
09 Лютого, 2022 р., 16:41
26 Січня, 2022 р., 16:30
Кафедра мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка (колишній Чернігівіський педуніверситет)з метою розповсюдження інформації про спеціальність 028 "Менеджмент соціокультурної діяльності" інформує жителів нашої громади про можливість вступу та навчання на дану спеціальність.
26 Січня, 2022 р., 12:37
Голова селищної ради Валентин Бойко підписав розпорядження "Про скликання  сімнадцятої   сесії восьмого скликання", згідно з яким пленарне засідання відбудеться 04 лютого  2022 року об 11.00 годині в актовому залі Дмитрівської селищної ради  , за адресою :смт. Дмитрівка, вул. Незалежності ,18. Засідання відбудеться з дотриманням усіх санітарних норм, притаманних "помаранчевій" зоні карантину.  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь