Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

ОГОЛОШЕННЯ!

25 Квітня, 2024 р., 11:07
Куріння тютюну має майже 500-річну історію. Відкриття Христофором Колумбом в 1492 році Америки пов’язано з відкриттям європейцями багатьох нових для них рослин, серед яких був і тютюн. Особливо популярним тютюн став в XVII–XVIII столітті. Тютюнопаління, як одна з форм вживання тютюнових виробів, залишається однією з найбільш поширених шкідливих побутових звичок у світі. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я близько третини населення нашої планети від 15 років і старше є завзятими курцями. За останній десяток років тютюнопаління стало прямою і опосередкованою причиною смерті 30% з усієї кількості людей віком від 35 до 69 років і 14% людей старше цього віку. Серед країн Європи Україну відносять до країн з високою розповсюдженістю паління серед населення. Негативний вплив вживання тютюнових виробів обумовлений речовинами, які утворюються під час перегонки тютюну. Тютюновий дим містить близько 1200 різних компонентів, більшість з них мають отруйну дію. Основна активно діюча отруйна речовина тютюнового диму – нікотин, який є судинною отрутою, впливає на центральну і вегетативну нервові системи. Він добре всмоктується через слизову оболонку рота, дихальну систему, органи травлення і шкіру. Віддалені негативні ефекти пов’язані також зі смолами, які містять канцерогенні речовини і спричиняють злоякісні захворювання; окисом вуглецю та окисними газами, які сприяють розвитку серцево-судинних захворювань; подразнюючими засобами і ціанистим воднем, які обумовлюють виникнення захворювань органів дихання. Особливо чутливі до негативного впливу тютюну на організм – діти, і не тільки, коли палять, а навіть якщо просто часто знаходяться в накуреній кімнаті. На сьогодні поняття «тютюнові вироби» визначено Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» — це сигарети з фільтром або без фільтру, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання чи жування. Держава на всіх рівнях здійснює всі заходи для зменшення тютюнопаління, а саме:  Пропаганда здорового способу життя, вільного від споживання тютюнових виробів;  Створення економічних та правових умов, що сприяють зменшенню споживання тютюнових виробів;  Охорона прав тих, хто не курить, жити в середовищі, вільному від тютюнового диму;
15 Квітня, 2024 р., 09:05
25.04.2024 0 11.00 годині в залі засідань Дмитрівської селищної ради відбудеться 35 сесія 8скликання!!! 
11 Квітня, 2024 р., 08:51
Відповідно до Указу Президента України «Про стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва» від 23 січня 2018 року No 13 Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило відбір на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва на 2025 рік. Пропозиції на здобуття стипендій вносяться шляхом самовисування громадянами України молодими письменниками і митцями у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва і кіномистецтва віком від 14 до 35 років (на момент подачі заявки), які мають творчі досягнення. Додаткову інформацію щодо порядку відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України розміщено на офіційному сайті Держмистецтв: http://surl.li/rfsov. Звертаємось з проханням поширити інформацію щодо конкурсу на здобуття стипендій серед молодих митців України, які можуть бути потенційними учасниками конкурсного відбору.
09 Квітня, 2024 р., 09:57
иконання ремонтних робіт на повітряній лінії електропередачі ЩТП-233-1 ВОСЬМЕ БЕРЕЗНЯ: вулиця 8 Березня 30,62, Даний лист згенеровано автоматичним сервісом АТ ""ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО"" в рамках виконання вимог діючого Кодексу систем розподілу і відповідати на нього не потрібно. Запрошуємо вас приєднатися до офіційного каналу АТ "Чернігівобленерго" у Telegram: https://t.me/chernigivoblenergo. Для Вас тут:
09 Квітня, 2024 р., 09:56
Виконання ремонтних робіт на повітряній лінії електропередачі КТП-232-1 НЕЧАЇВ: вулиця 8 Березня Даний лист згенеровано автоматичним сервісом АТ ""ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО"" в рамках виконання вимог діючого Кодексу систем розподілу і відповідати на нього не потрібно. Запрошуємо вас приєднатися до офіційного каналу АТ "Чернігівобленерго" у Telegram: https://t.me/chernigivoblenergo. Для Вас тут:
25 Березня, 2024 р., 10:11
23 березня на базі національного університету "Чернігівська Політехніка" в м.Чернігів відбувся обласний етап Гімназіади України з настільного тенісу!!!У змаганнях взяли участь 64 спортсмени з 17 громад нашої області.
19 Березня, 2024 р., 12:50
У березні 2024 року Український компанія Грузар розпочинає реалізацію програми допомоги найуразливішим сім’ям ВПО та сім'ям учасників бойових дій, які постраждали від російської агресії.
18 Березня, 2024 р., 11:52
Дмитрівська селищна рада інформує, що згідно Протоколу №3 від 18.03.2024 р. засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області прийнято рішення про визначення переможцем конкурсу Бойко Тетяни Олександрівни.
13 Березня, 2024 р., 16:54
Голова комісії – Відповідно до ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 25, 26 Закону України «Про освіту», статей 38, 39, 26 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на виконання рішень сесії Дмитрівської селищної ради від 06 лютого 2024 року №4 смт. Дмитрівка «Про оголошення конкурсу на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області», від 06 лютого 2024 року №5 смт. Дмитрівка «Про затвердження складу конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області», від 06 лютого 2024 року №3 «Про затвердження Положення про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Дмитрівської селищної ради» оголошено конкурсний відбір на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області та затверджено склад конкурсної комісії для проведення конкурсу. СКЛАД КОМІСІЇ: Голова комісії Барташ Н.І., голова комісії, депутат Дмитрівської селищної

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь