Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

НОВИНИ

19 Лютого, 2024 р., 12:00
Дмитрівська селищна рада
19 Лютого, 2024 р., 10:54
Щороку в Україні 20 лютого вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. В цьому році ми відзначаємо 10 років з дня загибелі учасників Революції гідності під час протестів, які ціною власного життя захищали ідеали демократії, відстоювали права та свободи громадян, європейське майбутнє України. На передодні Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в Дмитрівський громаді в день загибелі 18 лютого 2014 року Героя України, Героя Небесної Сотні, нашого земляка Василя Прохорського, 18 лютого 2024 року відбулися урочисті заходи. Мітинг відкрив селищний голова Валентин Бойко. Прозвучав державний Гімн України. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні віддали шану нашому Герою. Валентин Борисович у своїй промові звернувся до присутніх з проханням пам'ятати подвиг всіх хто віддав своє життя за нашу незалежність, якою ціною вона завойована. Подякував мамі Героя Світлані Миколаївні за виховання сина-патріота. Палкі віршовані рядки декламували учні Дмитрівського ліцею, які поклали до могили Героя гірлянду слави. Педагогічний колектив і учні Южненського ліцею Парафіївської громади більше шести років підтримують дружні стосунки з Світланою Миколаївною. Приїздять послухати розповідь матері про сина, допомагають прибирати в калиновому гаї, висадженому на честь Героя, а тому були гостями на урочистостях і чудово декламували вірші про Небесну Сотню. В урочистих заходах взяли саму активну участь представники всіх старостинських округів громади. В своїй палкій промові мама Василя Прохорського Світлана Миколаївна, подякувала організаторам такого тематичного заходу на чолі з селищним головою і побажала єднання і Перемоги Україні. Слава нашим нескореним і мужнім захисникам! Слава Україні!
19 Лютого, 2024 р., 10:40
                                    ГЕРОЇ  НЕ  ВМИРАЮТЬ!
14 Лютого, 2024 р., 11:58
Триває співпраця Дмитрівської селищної ради з представниками міжнародної благодійної організації, які сьогодні з робочим візитом відвідали Дмитрівський ліцей. Ознайомились з ремонтними роботами, що тривають у закладі, та обговорили плани майбутнього співробітництва.
08 Лютого, 2024 р., 11:56
Дмитрівська селищна рада
08 Лютого, 2024 р., 11:41
Дмитрівська селищна рада
05 Лютого, 2024 р., 14:47
Під час перебування селищного голови на Сході України з благодійною допомогою землякам-військовим із Дмитрівської громади, які боронять Україну від російського агресора, до нього звернулися захисники з проханням надати їм допомогу у придбанні інвентаря для облаштування укріплень. Відразу після повернення Валентин Борисович у терміновому порядку вирішив питання допомоги захисникам. Було куплено бензопилку , слюсарні інструменти, продукти харчування. Цього разу до надання допомоги окрім селищного голови Валентина Бойка долучилися благодійний концертний колектив "Разам ми-сила" Дмитрівської громади та житель селища Дмитрівка Олександр Сиволап. Таким чином прохання захисників було виконано.
31 Січня, 2024 р., 08:46
29 січня 2024 року, в 9 річницю загибелі нашого земля Олександра Пащенка у Львові в гарнізонному храмі відбулося вручення орденів родинам загиблих. Орден" Хрест Героя" - посмертна відзнака сучасних Героїв України, які віддали своє життя за нашу свободу та незалежність. Саме таку нагороду отримав уродженець селища Дмитрівка, наш земляк,майор Збройних сил України Олександр Пащенко. Захисник України проходив військову службу в одному із військових підрозділів Яворівського гарнізону на Львівщині. Нині там проживає його колишня дружина Світлана Нішта. Нагорода є свідченням вдячності мамі Саші, Ользі Борисівні, за виховання мужнього патріота,справжнього Героя! Герої не вмирають!
30 Січня, 2024 р., 16:24
Дмитрівський селищний голова Валентин Бойко при допомозі волонтерів, на запрошення захисників, 25-27 січня 2024 року вже вкотре відвідав передній край оборони, де захищають цілісність і незалежність України захисники - жителі нашої громади  на Сході країни. Допомогли зібрати необхідні продукти харчування, маскувальні сітки, які були сплетені учнями та трудовими колективами навчальних закладів громади, генератор, повербанк Захисники передали щиру подяку керівникові птахо-підприємства села Щуча Гребля Василю Горлачу та його колективу, концертному благодійному колективу «Разом ми-сила» Дмитрівської громади  за надану фінансову допомогу, керівникові «Приват Агро-Плюс» Ігорю Бойку, керівникові ФГ «Зернівка» Анатолію Бойку, працівникам Гайворонського старостинського округу - староста Віктор Валовий, небайдужим жителям села Гайворон: Юлії Горовій, Валентині Пономаренко, Олександрі Кердань, Ользі Кочерзі, Сергію Ярмоленку, Сергію Ревуну, Валентині Панасюк, Марії Горлач, Валентині Висовень, Віктору Горовому, Ніні Григоренко,  жителям села Голінка за сплетені маскувальні сітки. Смачно захисники смакуватимуть калиновим варенням з клинового гаю імені Василя Прохорського, що в селі Щуча Гребля,  який дбайливо доглядає його мама Світлана Миколаївна. Варення для захисників приготували працівники Гайворонського старостату. На згадку про зустріч земляки-захисники подарували держані прапори з своїми підписами. Нам залишається щиро подякувати нашим мужнім і нескореним захисникам, побажати найшвидшої Перемоги і щасливого повернення додому, де їх чекають матері, батьки, дружини, діти. Слава нашим Збройним силам України! Слава Україні! Разом до Перемоги!
29 Січня, 2024 р., 12:36
ЗВЕРНЕННЯ ДМИТРІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь