Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

ОГОЛОШЕННЯ!

13 Березня, 2024 р., 16:52
Дмитрівська селищна рада інформує, що згідно Протоколу №1 від 12.03.2024 р. засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області прийнято рішення, що до участі у конкурсі на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області допущено Бойко Тетяну Олександрівну.
27 Лютого, 2024 р., 12:24
Шановні представники Дмитрівська територіальна громада
27 Лютого, 2024 р., 08:48
Враховуючи збільшення випадків лептоспірозу в Чернігівській області в поточному році, нагадуємо про це захворювання. ЛЕПТОСПІРОЗ – інфекційне захворювання людини і тварин, що викликається патогенними спірохетами роду Leptospira. Вважається найпоширенішим зоонозом у світі. В Україні захворюваність на лептоспіроз сезонна, більшість випадків припадає на літньо - осінній період, коли люди більше часу проводять біля водойм. Клінічні симптоми  хвороби можуть бути різноманітними, тому можуть помилково сприйматися як прояви інших захворювань, таких як респіраторні чи кишкові вірусні інфекції, гепатити чи грип. З огляду на це, пацієнтам слід бути проінформованими про існування такого захворювання, шляхи його зараження, види діяльності, які можуть збільшувати ризик зараження бактеріями, а лікарям бути більш настороженим до цього захворювання, особливо в сезонний період, так як пізня діагностика або несвоєчасне лікування може призвести до летальних наслідків! Основним джерелом інфекції у природі є різні види дрібних ссавців. У першу чергу небезпеку для людини і свійських тварин становлять пацюки та миші, які в основному хворіють без клінічних ознак та є носіями збудника все своє життя. Вони можуть поширювати лептоспіроз, забруднюючи навколишнє середовище сечею та через укуси людей чи тварин. Особливу небезпеку в зараженні можуть становити водойми з стоячою водою, болотисті місця, де мешкають пацюки і миші та забруднюють їх своїми виділеннями. Часто зараження людей відбувається у присадибних господарствах, коли господарі наповнюють ємкості, а пацюки та миші можуть забруднити воду. Захворювання передається людині внаслідок контакту з такою водою через подряпини шкіри, тріщини, рани або через слизові оболонки. Зараження відбувається при вживанні води та їжі зі збудником, догляді за хворими та інфікованими тваринами. До групи ризику належать тваринники, меліоратори, працівники м‘ясокомбінатів, робітники очисних споруд та каналізації, мисливці, рибалки, шахтарі. Хвора людина не становить небезпеки зараження для інших людей. Період від моменту зараження до появи симптомів складає від 2 днів до 4 тижнів, частіше 7-14 днів. Клінічні прояви лептоспірозу:  Висока температура тіла  Озноб
19 Лютого, 2024 р., 10:36
26 лютого 2024 року  в залі засідань Дмитрівської селищної ради о 11.00 відбудеться пленарне засідання 34 сесії 8 скликання.
07 Лютого, 2024 р., 15:07
Дмитрівська селищна рада оголошує конкурс на посаду директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області (місцезнаходження: вулиця Незалежності, буд. 21, смт Дмитрівка, Ніжинський район, Чернігівська область, 16572). Найменування посади та умови оплати праці: Директор Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області. Посадовий оклад, надбавки, доплати та премії встановлюються згідно з контрактом, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери»; наказу МОН від 26.09.2005 № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», інших нормативних актів.  Кваліфікаційні вимоги до директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту»: Керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра (спеціаліста), стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років, організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу відповідно до цього Закону. Особа, яка претендує на зайняття вакантної посади директора Дмитрівського ліцею Дмитрівської селищної ради Чернігівської області подає документи особисто або уповноваженою особою згідно з довіреністю:
01 Лютого, 2024 р., 10:28
Серед надзвичайних ситуацій природного походження найчастіше трапляються небезпечні явища гідрологічного характеру такі, як повені, паводки, підвищення рівня ґрунтових вод тощо. Вода може забирати життя людей, руйнувати будинки, будівлі та інженерні споруди. Небезпека повеней та паводків ще й у тому, що розмиваються гноєзбірники, сміттєзвалища, дворові вбиральні, хліви, кладовища, в наслідок чого забруднюються нечистотами та різноманітним сміттям довкілля, харчові продукти та вода. Під час повеней та паводків може пошкодитись система водопостачання та водовідведення, таким чином відбувається погіршення якості питної води. Потоки води сприяють поширенню мікроорганізмів та вірусів, хвороботворних для людини. Підтоплені райони населених пунктів - ідеальні місця для розмноження, поширення збудників та переносників захворювань. Наслідком цього може бути зростання кількості випадків, а інколи і спалахи різноманітних інфекційних захворювань таких, як: сальмонельоз, шигельоз, вірусні гепатити, лептоспіроз, черевний тиф, сибірка, ротавірусна інфекція, поліомієліт, паразитарні хвороби викликані яйцями та личинками гельмінтів тощо. Щоб уберегти себе та близьких Вам людей слід пам’ятати та дотримуватись декількох основних рекомендацій, а саме: - використовуйте для харчування лише продукти та консервацію, що зберігались у захищених від підтоплень приміщеннях. Позбавтесь від продуктів та консервації, які були замочені водою та/або отримали ушкодження під час повені або паводків; - не вживайте продукти невідомого походження; - при приготуванні страв слід обов’язково застосовувати термообробку (варіння, смаження, запікання тощо); - при споживанні овочів, фруктів та ягід добре промийте їх водою та обдайте окропом; - ні в якому разі, не пийте воду з джерел водопостачання, які були підтоплені (так як вони можуть бути зараженими), не пийте воду з відкритих джерел. У випадку підтоплення, забруднення джерел водопостачання для пиття та господарських цілей слід користуватися тільки добре прокип’яченою або фасованою питною водою; - проведіть ретельне очищення та дезінфекцію забруднених приміщень, посуду і домашніх речей та прилеглої до будинку території; - дотримуйтесь правил особистої гігієни та гігієни житла; - не допускайте розмноження у садибах та допоміжних приміщеннях гризунів та комах. Не слід забувати, що гризуни та комахи є ідеальним резервуаром для розмноження, перенесення хвороботворних мікроорганізмів та вірусів. Вищевказаних профілактичних заходів потрібно дотримуватись постійно, а не тільки під час або після повеней та паводків. У разі будь-яких ознак інфекційного захворювання (підвищення температури тіла, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота,
26 Січня, 2024 р., 11:12
З 1 січня 2024-го року розпочалася вступна кампанія у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ), закладах фахової передвищої військової освіти (ЗФПВО) та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти (ВНП ЗВО).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь