Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

НОВИНИ

19 Жовтня, 2021 р., 15:29
Зробимо все, щоб опалювальний сезон в бюджетних установах Чернігівщини розпочався якомога швидше, - В'ячеслав Чаус Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус на  брифінгу запевнив, що в області ведеться активна підготовка договорів на постачання газу для бюджетних установ. — Ми тісно співпрацюємо з органами місцевого самоврядування. Якщо потрібно, працюватимемо без вихідних, — зазначив голова ОДА. Проблема зі вчасним початком опалювального сезону в деяких бюджетних установах виникла через значне зростання ціни на природний газ: суми видатків, закладені для цього в бюджетах, є значно нижчими за сьогоднішню потребу. Для врегулювання ситуації 30 вересня 2021 року Уряд, НАК «Нафтогаз України», Офіс Президента та Асоціація міст України уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 року. Умови Меморандуму передбачають, що установи та організації, що фінансуються коштом державного або місцевого бюджетів, зможуть придбати газ за ціною 13659,63 гривень за 1000 кубічних метрів (ціну вказано без ПДВ та без вартості транспортування природного газу). Така ціна діятиме до кінця 2022 року. Дозвіл на укладання договорів постачання природного газу бюджетним установам та організаціям, відповідно до розпорядження КМУ від 11 жовтня, отримало ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Компанія вже розробила алгоритм дій для бюджетних установ та організацій при укладанні договорів. Облдержадміністрація активно сприяє місцевим радам у підготовці необхідних документів. Крім того, тендерні процедури, у зв’язку з напруженням ситуації, буде проведено у стислі терміни: до п’яти днів замість трьох тижнів. Вирішуються інші, суто технічні, питання. — Зробимо все, щоб опалювальний сезон розпочався якомога швидше в усіх без винятків бюджетних установах Чернігівщини, — наголосив голова облдержадміністрації. *Департамент інформаційної діяльності та комунікацій* *з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації*
08 Жовтня, 2021 р., 15:37
З 1 жовтня пацієнти з діабетом можуть отримати інсуліни безоплатно або з доплатою в будь-якій аптеці, яка працює за договором з Національною службою здоров'я. Вартість інсулінів аптеці відшкодує Національна служба здоров’я України.
07 Жовтня, 2021 р., 15:10
rada.info/upload/users_files/04412395/bf2e29c1ed2ac6ae77b143f6d21d242b.pdf
06 Жовтня, 2021 р., 15:35
9 вересня 2021 року Дмитрівська селищна рада приймала гостя, начальника ГУНП в Чернігівській області полковника поліції Володимира Нідзельського, який приїхав, щоб провести особистий прийом громадян. Під час візиту Володимир Олександрович плідно поспілкувався з нашим селищним головою Валентином Бойком. Обговорювали наболілі питання та шляхи їх вирішення. Домовилися про співпрацю та взаємодопомогу .  Одним з нагальних питань було питання розмітки пішохідного переходу біля Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів . Адже цей пішохідний перехід діти використовують особливо активно , бо  веде він до місцевого будинку культури, де учні школи відвідують різноманітні гуртки та куди ходять до місцевої бібліотеки . Підняте вище  питання не залишилося поза увагою Володимира Олександровича і, за його сприяння та сприяння начальника Бахмацького відділення поліції №1 Ніжинського відділу поліції  Миколи Павловича Омельченка та за активноЇ участІ Служби автомобІльних дорІг УкраЇни, сьогодні, 06 жовтня 2021 року до Дмитрівки приїхала бригада дорожної служби, щоб виправити недолік та убезпечити дітей нашої школи .  Дуже приємно , що наша поліція піклується про безпеку дорожнього руху , не залишає поза увагою такі питання та особисто втручається за необхідності. Адже безпека наших маленьких громадян - головне завдання всіх служб і поліції також . Щиро дякуємо полковнику Володимиру Нідзельському, полковнику Миколі Омельченку за небайдуже ставлення до проблем Дмитрівської громади, оперативність та готовність допомогти і співпрацювати.
04 Жовтня, 2021 р., 15:04
28 вересня відбулася прес-конференція Міністра соціальної політики України Марини Лазебної на тему: «Актуальні питання призначення і надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та тенденції у пенсійному забезпеченні». Захід можна подивитися на сторінці Мінсоцполітики у Фейсбук за посиланням: https://fb.watch/8jRdfbFpi_/ (https://fb.watch/8jRdfbFpi_/) У додатку надсилаємо вам три інформаційних матеріали з коментарями Міністра: про нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальному сезоні 2021?2022 років; про пенсійне забезпечення у 2021 році; про плани Уряду щодо підвищення пенсій у 2022 році.
01 Жовтня, 2021 р., 16:09
                                     
30 Вересня, 2021 р., 12:20
Сьогодні святкують своє професійне свято наші шановні бібліотекарі. Люди , які живуть у чарівному світі книг і долучають до нього усіх охочих. Наша громада налічує п'ять бібліотек. Працюють у них справжні професіонали, знавці своєї справи! Голінську бібліотеку очолює Боклаг Петро Петрович, Гайворонську - Карпенко Людмила Миколаївна, В Рубанській бібліотеці чаклує Заєць Катерина Володимирівна, у Кропивненській - Лижаченко Ніна Павлівна, а в Дмитрівській селищній бібліотеці працюють одразу три книжкові феї - Касяненко Юлія Олексіївна, Киричок Людмила Іванівна та Пальчиківська Ольга Григорівна. Ці чудові люди бережуть для нас усі знання світу і щомиті готові поділитися ними. Дякуємо вам, наші дорогі бібліотекарі! За вашу кропітку роботу, за небайдужість , людяність , уміння знайти ниточку зацікавленості у кожному читачеві. Вітаємо вас щиро зі святом і хочемо побажати достатку у ваших сім'ях, мирного неба, міцного здоров'я, вдячних читачів і здійснення всіх ваших мрій. Нехай ваша титанічна праця буде гідно оцінена! Пам'ятайте, що ми шануємо вас, цінуємо ваш нелегкий труд та вдячні за турботу і увагу! З днем бібліотекаря, шановні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь