Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

Підприємницька діяльність без державної реєстрації – заборонена!

Дата: 01.10.2024 14:20
Кількість переглядів: 36

Головним управлінням ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення суб’єктів, які здійснюють підприємницьку діяльність без державної реєстрації, у тому числі за допомогою моніторингу та аналізу інформації розміщеної на доступних Інтернет сайтах, Інтернет майданчиках та платформах.

Працівниками відділу фактичних перевірок під час відпрацювання даних суб’єктів встановлено фізичну особу, яка на постійній основі, з метою отримання прибутку здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання.

Реклама продуктами харчування здійснюється через сторінку соціальної мережі в Instagram, а також за допомогою мобільних додатків Viber та Telegram.

Відповідно до інформації, яка міститься в соціальній мережі Instagram та мобільних додатках Viber та Telegram, покупцям пропонується отримання товару за допомогою самовивозу за вказаними в рекламі адресами, а також наявна доставка по місту Чернігів.

За результатами проведеної фактичної перевірки складено акт та протокол про адміністративне правопорушення.

Протокол про адміністративне правопорушення направлено до суду для прийняття відповідного рішення.

Варто зазначити, що суб’єкт зареєструвався фізичною особою-підприємцем під час проведення фактичної перевірки та став на облік в Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

У зв’язку з вищевикладеним нагадуємо, що провадження діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Вчинення протягом року повторного правопорушення тягне за собою накладення штрафу від двох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства при здійсненні своєї діяльності.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації, продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин, тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь