Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

ОГОЛОШЕННЯ.

Дата: 06.04.2023 09:21
Кількість переглядів: 83

Отриманий дохід від надання послуг з оранки – задекларуйте

Дмитрівська селищна рада звертає увагу громадян, які мають у власному користуванні техніку та надавали і надають послуги іншим особам у вигляді обробітку землі під час польових робіт за певну плату іншим фізичним особам (оранка, комбайнування тощо), але при цьому не зареєстровані як фізичні особи-підприємці. Такі громадяни зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, оскільки від цього залежить наповнюваність бюджету громади, а відтак і її добробут.

Зазначені доходи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Декларація подається до податкового органу до 1 травня поточного року за місцем реєстрації громадянина. Громадяни можуть скористатись Електронним кабінетом платника, який дає можливість заповнити та направити до податкової служби декларацію в електронному вигляді. Такий сервіс заощадить ваш час на складання та подання звітності до податкової. Оскільки подавати декларацію потрібно за місцем реєстрації, то цей сервіс буде особливо зручним для тих платників, у яких відрізняються адреси реєстрації та фактичного проживання.

При цьому слід врахувати, що з 01 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17 травня 2022 року № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи».

Подати декларацію можна у декілька способів – платник податків самостійно обирає зручний для себе:

- особисто або уповноваженою особою;

- поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання (далі – поштою);

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» (далі – електронна форма"Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь