Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

COVID-19 знову наступає!

Дата: 22.09.2021 10:22
Кількість переглядів: 730

Фото без опису

Фото без опису

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки набирає чинності з 00:00 години 23 вересня 2021 року по всій Україні. Відповідне рішення прийняла сьогодні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Чернігівську область на засіданні представляв  заступник голови ОДА Дмитро Іванов.

Фото без опису

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що з підвищенням рівня епіднебезпеки запрацюють і нові правила адаптивного карантину, згідно з якими відкритими для відвідування залишаться лише ті навчальні заклади, де щонайменше 80% працівників — щеплені.

Попри роботу, проведену за останні тижні спільно управліннями освіти та охорони здоров'я, лише 64% освітян щеплені хоча б однією дозою. Необхідний рівень вакцинації працівників досягнуто не у всіх навчальних закладах. Як результат, з 23 вересня 164 школи області припинять працювати.

- Щоб знову працювати, необхідно або досягти потрібного рівня вакцинації, або вчителям мати чинний (не старший 72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування, або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни, — наголосив очільник уряду.

Фото без опису

Фото без опису

Загалом для «жовтої» карантинної зони діють такі обмеження:

- Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

- Не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами - щонайменше 1,5 метри;

- Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

- Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, “жовтих” або “зелених” COVID-сертифікатів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь