Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!

Дата: 14.09.2021 11:55
Кількість переглядів: 302

Вересневі дні для Дмитрівської громади дуже пам’ятні. Адже саме в ці дні ,в роки Другої Світової війни, відбувалося визволення сіл нашої громади від німецько-фашистських загарбників.

14 вересня 2021 року біля Обеліска Слави, в центрі селища Дмитрівка, зібралися дмитрівчани, щоб згадати про той подвиг, який житиме в віках.

Урочиста хода розпочала свій рух від Дмитрівської школи. З квітами в руках , школярі , працівники установ та просто небайдужі мешканці,рушили до Обеліска Слави, щоб вшанувати безсмертний подвиг полеглих у роки війни.

Зупинилися біля пам’ятника Невідомому солдату та біля пам’ятника легендарному Т-34, щоб покласти вінки.

Біля Стелли воїнам – визволителям уже звучала музика, зібралися жителі Дмитрівки.

Учасники урочистої ходи поклали до Обеліска квіти та пам’ятні вінки.

Урочистий мітинг відкрив селищний голова Валентин Бойко.

Символічно ,що через технічні причини не зазвучав Гімн України і всі присутні, одноголосно ,почали співати головну пісню нашої держави. Це прозвучало  надзвичайно  урочисто і патріотично!

Опісля, слово для привітань надали голові ветеранської організації Миколі Івановичу Євтушенку, який зробив цікавий і змістовний екскурс в історію боїв за Дмитрівку. Учні нашої школи дуже уважно слухали ветерана, адже саме вони ,наше майбутнє,будуть надалі берегти пам’ять про минуле і передавати її своїм нащадкам. Про це свідчили зворушливі вірші, які дівчатка нашої школи прочитали зі сльозами на очах…

Настоятель Дмитрівської церкви отець Іоанн ,разом з учасниками церковного хору ,провів поминальну літургію за загиблими воїнами.

Наш громадянський обов’язок ніколи не забувати про подвиг тих, хто поклав свої голови за наше майбутнє.  Ніхто не забутий ! Ніщо не забуте!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь