Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

БАХМАЦЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ!

Дата: 20.07.2021 12:46
Кількість переглядів: 446

ЗАПРОВАДЖЕННЯ РИНКУ ЗЕМЛІ ОБГОВОРИЛИ

В ДМИТРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ!!!

 

З 1 липня українці стали справжніми господарями своєї землі. Громадяни можуть не лише володіти, а й вільно розпоряджатися своєю землею, як це передбачено в Конституції України.

З липня року набрав чинності Закон України від 31 березня 2020 року № 552-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення». Цей закон відкрив ринок землі сільськогосподарського призначення в Україні.

З 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року обіг земель сільськогосподарського призначення дозволено виключно між громадянами України. В цей період відчуження цієї категорії земель, що перебувають у приватній власності, дозволятиметься громадянам України з розрахунку не більше 100 гектарів в «одні руки». А з 1 січня 2024 року громадянин України отримає право мати у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 10 тис. га.  

Для того, щоб роз’яснити зміни до земельного законодавства, які були внесені протягом цього та минулого років, працівниками Бахмацького БПД спільно з Дмитрівською селищною радою проведено круглий стіл в рамках реалізації проєкту «Програма прискорення приватних інвестицій у сільське господарство».

 

 

 

 

Тема заходу звучала як « Сплата земельного податку фізичними особами». Зокрема розглянуто категорію осіб, які мають пільги щодо сплати даного податку. Так, від сплати земельного податку звільняються:

Проте, таке звільнення від сплати податку за земельні ділянки, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства − у розмірі не більш як 2 гектари;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах − не більш як 0,25 гектара, в селищах − не більш як 0,15 гектара, в містах − не більш як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва − не більш як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів − не більш як 0,01 гектара;
  • для ведення садівництва − не більш як 0,12 гектара.

Окрім цього, розглянуті й інші питання земельного законодавства.

В якості експертів даного заходу було запрошено і працівників земельного відділу селищної ради.

Разом з тим обговорено порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, зокрема, про те, що відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»  право на безоплатну вторинну правову допомогу мають малозабезпечені особи( особи, дохід яких не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, діти та інші.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про обмін інформацією щодо проблемних питань, які потрібно вирішувати в громаді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь