Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

25 травня - міжнародний день зниклих безвісти дітей!

Дата: 25.05.2021 15:20
Кількість переглядів: 258

Фото без опису

Сьогодні, 25 травня у світі відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Україна належить до держав, в яких регулярно оголошують в розшук дітей різного віку.

З 2002 року в світі щорічно відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей 25-го травня. Сьогодні проблема зникнення дітей торкається кожної країни світу, у тому числі й України.

Офіційний символ цього дня – зображення квітки незабудки. В групі ризику перебувають діти підліткового віку, адже саме у цей час відбуваються, як фізичні зміни в організмі, так і психологічні. Діти такого віку дуже вразливі, оскільки ще не можуть об?єктивно оцінювати ризики своїх дій. Підлітки шукають підтримки та розуміння, можуть піддаватися негативному впливу з боку інших: однолітків, дорослих, телебачення та Інтернету.

Часто причиною зникнень є складні стосунки з батьками через те, що діти тікають з дому, аби довести свою незалежність та самостійність. Проте часто зникнення дитини відбувається проти її волі, шляхом насильницьких дій. Нерідко це закінчується насильницькою смертю дитини, торгівлею людьми чи людськими органами, зґвалтуванням.

За даними Національної поліції України, близько 90% зниклих дітей вдається знайти протягом першої доби. Але у протилежному випадку існує висока ймовірність того, що дитина стала жертвою насильства чи злочину.

Не будьте байдужими! Тільки разом, спільними зусиллями ми зможемо допомогти! Не стій осторонь!

Бо хто , як не ти?!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь