Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В ДМИТРІВЦІ!

Дата: 20.05.2021 14:22
Кількість переглядів: 255

Щороку , в третій четвер травня , вся Україна святкує Всеукраїнський день вишиванки! Не стала винятком і Дмитрівка! Щоправда, погодні умови внесли свої корективи. Але на те ми й українці, щоб нічогісінько не боятися! Не злякалися й дощику. Святкова вишивана колона , яка складалася з вихованців дитячого садочка, разом з їх батьками, учнів  та працівників Дмитрівської школи, працівників  місцевих підприємств та установ , вирушила від приміщення селищної ради до Меморіалу Слави! Наймолодші наші учасники несли гілочки бузку з жовто-блакитними кульками, прив'язаними до них. Учні нашої школи несли прапор , на якому золотими літерами вишито " УКРАЇНА НАЗАВЖДИ!". Інші учасники , під українські пісні про наші диво - вишиванки  ,урочисто крокували головною вулицею селища. 

Після покладання квітів до Меморіалу Слави та до могил наших героїв Василя Прохорського та Олександра Пащенка, завдяки самопожертві яких , ми сьогодні змогли під мирним небом пройтися святковою ходою, вся колона повернулася до селищного будинку культури. Тут працівники культури і аматорські колективи "Рідні наспіви" , "Дмитрівчанка" та дитячий ансамбль "Веселка" , а також учні Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ст. та вихованці дитячого садочка "Сонечко" ,підготували невеличкий міні - концерт з тематичними номерами. Начальник відділу культури Оксана Колодій   підготувала невелике повідомлення про появу та хронологію свята Вишиванки. 

Особливо хочу подякувати батькам наших наймолодших учасників , які привели на свято своїх діток. Адже патріотизм - це не слова, а дії. Думаю, що саме ця дітвора знатиме, що вишиванка - наша гордість! Носити вишиванку - велика честь , а захищати її та свою державу - то святий обов'язок!

Тож , не дивлячись  на примхи погоди та підступний COVID -19 , свято Вишиванки в Дмитрівці відбулося на належному рівні!

Вітаємо ще раз зі святом української вишиваної краси! Давайте зробимо так, щоб вишиванка стала для нас невід'ємною частиною повсякденного гардеробу, а не лише святковим одягом! Бо ми - українці і ми того варті!!!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь