Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

6 квітня - Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку!

Дата: 06.04.2021 09:47
Кількість переглядів: 303

Фото без опису

 

                                                                                                 “Рятівною силою на нашому світі є спорт –

                                                                                    над ним як і раніше розвівається прапор оптимізму,

                                                                                        тут дотримують правила і поважають противника

                                                                                              незалежно від того, на чиїй стороні перемога”

                                                         Джон Голсуорсі, англійський письменник, лауреат Нобелівської премії

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру (International Day of Sport for Development and Peace). Це порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, що було започатковано у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. 23 серпня 2013 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, якою зазначалося, що “здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука загального процвітання й добробуту”. Спорт є потужним інструментом зміцнення соціальних зв’язків і мереж. Спорт як універсальна мова може стати потужним інструментом сприяння миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей через кордони, культури й релігії. Його цінності, такі як робота в команді, справедливість, дисципліна, повага до супротивника і правилам гри, розуміються в усьому світі та можуть бути використані в просуванні солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожній людині присвячувати заняттям спортом і фізкультури 150 хвилин в тиждень при помірному навантаженні або 75 хвилин в тиждень при інтенсивному навантаженні. У Всесвітній організації охорони здоров’я також є кілька рекомендацій щодо занять спортом без спеціального обладнання і в обмеженому просторі. Існує безліч безкоштовних онлайн-програм для людей будь-якого віку.

У Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, треба бути активними, залишатися здоровими й демонструвати солідарність в цей період фізичного і соціального дистанціювання. Цей командний дух допоможе нам всім разом подолати нинішні проблеми. Фізкультура і спорт – невіддільна частина національної культури й здоров’я України. Фізичні вправи здавна були звичними в побуті українського народу. Святкові народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, веслування, підняття ваги мали величезну популярність. Свого часу саме з них виросла система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися неабиякою силою, влучністю та витривалістю.

Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і добробуту!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь