Дмитрівська громада

Чернігівська область, Ніжинський район

6 квітня - Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку!

Дата: 06.04.2021 09:47
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

 

                                                                                                 “Рятівною силою на нашому світі є спорт –

                                                                                    над ним як і раніше розвівається прапор оптимізму,

                                                                                        тут дотримують правила і поважають противника

                                                                                              незалежно від того, на чиїй стороні перемога”

                                                         Джон Голсуорсі, англійський письменник, лауреат Нобелівської премії

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру (International Day of Sport for Development and Peace). Це порівняно нове свято в календарі міжнародних та всесвітніх дат, що було започатковано у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом. 23 серпня 2013 р. Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила резолюцію, якою зазначалося, що “здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука загального процвітання й добробуту”. Спорт є потужним інструментом зміцнення соціальних зв’язків і мереж. Спорт як універсальна мова може стати потужним інструментом сприяння миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей через кордони, культури й релігії. Його цінності, такі як робота в команді, справедливість, дисципліна, повага до супротивника і правилам гри, розуміються в усьому світі та можуть бути використані в просуванні солідарності, соціальної згуртованості та мирного співіснування.

Спорт об’єднує нас навколо позитивних цінностей і сприяє зміцненню культурі діалогу за межами національних кордонів. Історія спорту свідчить про те, що він здатен руйнувати стереотипи, ініціювати й посилювати рух за права і гідність кожної людини, привертаючи до них увагу всього світу. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожній людині присвячувати заняттям спортом і фізкультури 150 хвилин в тиждень при помірному навантаженні або 75 хвилин в тиждень при інтенсивному навантаженні. У Всесвітній організації охорони здоров’я також є кілька рекомендацій щодо занять спортом без спеціального обладнання і в обмеженому просторі. Існує безліч безкоштовних онлайн-програм для людей будь-якого віку.

У Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, треба бути активними, залишатися здоровими й демонструвати солідарність в цей період фізичного і соціального дистанціювання. Цей командний дух допоможе нам всім разом подолати нинішні проблеми. Фізкультура і спорт – невіддільна частина національної культури й здоров’я України. Фізичні вправи здавна були звичними в побуті українського народу. Святкові народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, веслування, підняття ваги мали величезну популярність. Свого часу саме з них виросла система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися неабиякою силою, влучністю та витривалістю.

Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і добробуту!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь